OSAGAIAK:
•Gernikako piperrak
• Oliba olioa
• Gatza
EGITEKO ERA:
Piperrak garbitu uretan eta xukatu zapi batekin. Oliba olioa ugari duen zartagin bat jarri su bizian, gutxienez bi hazbeteraino irits dadila zartaginean. Olioa oso bero dagoela ikusten dugunean, baina kea dariola jarri gabe inola ere, bota piperak, oliotan ondroso egoteko moduan, eta behar izanez gero bi edo hiru txandatan frijitu. Kontu handiz jiratu bitsadera batekin, eta 20 segundo baino gehiago ez utzi egiten. Sartzea hutsa aski da, eta airoso atera behar dira xukapaper batera. Kontuz zipriztin eta erredurekin.
Denak frijitutakoan, gatza eman, eta
mahaira, hoztu baino lehen. Ez daitezela sekula gorritu, tonu berde polit bat
izan behar dute, eta hozka egiterakoan tente samar egon, baratza gustua galdu
gabe.
On egin!!
No hay comentarios:
Publicar un comentario